Ruimte voor kwetsbaar durven en mogen zijn

de-verbindingscoach-leef

Het besluit was gevallen…en wat maakt het traject nu zo mooi?
Het proces had nooit op deze manier kunnen lopen als er geen ruimte was voor kwetsbaar durven en mogen zijn. Wat een uitdaging is het om niet in de valkuil van een conflict te stappen, maar met respect naar elkaar te onderkennen en accepteren dat je beiden iets anders nodig hebt. Daar zijn twee partijen voor nodig. Eigenlijk drie. De uitgestoken hand van mijn coach (Peter Bijnen, Re-employ) hoefde ik alleen maar aan te pakken. De schoonheid en kracht van het traject zit in de chemie die is ontstaan en die de weg naar een open en eerlijke communicatie is blijven ondersteunen. Natuurlijk ben ik gevoelens van onmacht en frustratie tegengekomen. Als het ware heb ik me opnieuw voortbewogen over die glibberige brug. Dankzij de verkregen inzichten en reikende hand ben ik niet uitgegleden. Hoe waardevol en constructief is het voor alle partijen wanneer je elkaar in de basis weet te vinden. Zo blijkt het mogelijk vanuit gelijkwaardigheid op een mooie en respectvolle manier afscheid te nemen van elkaar.
Mijn weg is niet een uitgestippeld pad maar een trektocht waarin ik uitgedaagd word, mezelf uitdaag, om weer helemaal terug te komen bij wie ik in de kern ben en waar ik voor sta. Door mijn rugzak terug te nemen en los te laten wat ik niet meer nodig heb, voel ik me krachtiger dan ooit. Ik kijk met verwondering terug en sta volledig open voor wat de toekomst brengt. Mijn zoektocht naar een nieuwe werkinvulling is gestart en ik weet:

We passen niet meer bij elkaar