Het gaf in een klap overzicht

de-verbindingscoach-overzicht

Eén van de opdrachten in mijn coachtraject was het maken van een wapenschild. WOW wat een oefening! Het gaf in één klap overzicht van waar ik voor sta en wat ik nodig heb om mijn passie uit te dragen en na te leven. Werken vanuit openheid en vertrouwen is voor mij een vanzelfsprekendheid, waarbij ik het menselijk aspect altijd boven een ‘papieren deadline’ zal zetten. Deadlines hebben een functie, absoluut, maar zijn voor mij niet een doel op zich. Wanneer ik zie dat het team iets anders nodig heeft, schroom ik niet een vergadering te starten met een meditatie, een stukje muziek met een boodschap of een sessie in de open lucht. Juist in turbulente tijden heb je soms letterlijk momenten van ‘lucht en ruimte’ nodig om even afstand te nemen van de dagelijkse druk. Maar ook vanuit de gedachte dat het bewust stil staan bij elkaar de druk wegneemt en het begrip voor elkaar vergroot.

Ik realiseer me dat gedragingen die mij in disbalans brengen uitvergrotingen zijn van mooie kwaliteiten, waar ik nog wat in te leren heb. Al is het maar om er beter mee om te kunnen gaan. Het was een tijd van spiegelen en gespiegeld worden. Reflecteren en feedback; het beleid wat ik met het team heb ontwikkeld en waar ik zelf zo heilig in geloof. Waar ik toentertijd uitgedaagd werd door de spannende confronterende vragen, schrok ik nu van wat ze met me deden. Wie ‘a’ zegt moet ook ‘b’ zeggen en zo durfde ik te zien wat ik van binnen al voelde.

​Ik had nu geen antwoord meer
...een bewustwording die je niet mag en kunt negeren